Primăria Sectorului 4 a retras autorizația de funcționare a Pieței Reșița pentru că administratorii ”nu respectau nici cele mai elementare reguli de prevenție a răspândirii Covid-19”, transmite instituția. În urma unui control făcut în weekend de poliția locală și DSP București, s-a constatat lipsa circuitelor de intrare și ieșire din complexul comercial, a dezinfectantului, măștilor și mănușilor. 

 Alte nereguli constatate au fost lipsa personalului care să măsoare temperatura clienților, lipsa pereților despărțitori între tarabe și nerespectarea măsurilor de distanțare socială la intrarea în magazinele din piață. Au fost descoperite deficiențe și în privința menținerii curățeniei. Spațiul nu mai fusese spălat și igienizat de mai bine de o lună, deși acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieței.

În plus, la magazinele din complex au fost descoperite produse de patiserie fără documente de proveniență sau fără termen de valabilitate afișat, carne expirată sau legume și fructe mucegăite. Aceste produse au fost retrase de la comercializare. În cazul a cinci societăți comerciale, activitatea a fost suspendată după ce s-a constatat că nu aveau acord de funcționare emis conform legii. 

Pentru neregulile constatate, inspectorii de control au dat amenzi în valoare totală de 50.700 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.