Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Constanța a decis că devine obligatorie purtarea măștii, în aer liber, în intervalul orar 18:00 – 24:00, începând cu 1 august.

Constănțenii și turiștii de pe litoral vor fi nevoiți să poarte mască seara, în locurile aglomerate, falezele, târgurile, parcurile, piețele, gările și stațiile de transport în comun, dar și plaja.

“Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa în toate staţiunile turistice de interes naţional, şi vorbim de zonele tradiţionale unde se creează aglomerări în staţiuni precum Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18-24. Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului Covid şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare. Deci, ele au fost recomandate de către IPJ, respectiv DSP, aceste măsuri”, a declarant George Niculescu, prefectul Constanţei.

Programul teraselor nu va fi afectat, în sensul în care societățile comerciale vor putea ține deschis și după ora 23:00.

Programul teraselor și cluburilor, după cum știți, sunt menționate în Hotărârea de Guvern de ieri. Acolo scrie foarte clar că programul este stabilit prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37 și se aplică în zonele zonele în care se înregistrează un număr mare de infectări.

La nivelul județului Constanța avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere față de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul CJSU.”, a declarat prefectul.

 

.

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.