Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, joi seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că nu se pune problema ca autoritățile să fi pierdut controlul clanurilor de interlopi din Capitală, dar a recunoscut că situația este una dificilă, precizând că “din complicitate sau din neglijență, acestor structuri de crimă organizată nu li s-a aplicat legea”.

“Există un control. Nu putem nega nici că suntem într-o situație dificilă, în care foarte multe dintre aceste clanuri au început să aibă manifestări extreme, în special după întoarcerea din țările în care au fost și în care, iată că au activat, la fel cum au activat și în România. Este rândul colegilor noștri din Poliție și parchete să confrunte acest fenomen și o vor face.

Controlul va crește treptat, este un proces, este o muncă asiduă, e o muncă migăloasă, o muncă tehnică, ce implică și sacrificii, dar este o muncă pe care atât eu și colegii meu suntem pregătiți să o continuăm. Nu se pune problema de a pierde controlul aplicării legii, dar în același timp, trebuie să fim lucizi și să constatăm că trebuie pornită o ofensivă împotriva acestor structuri care încalcă legea și împotriva oricui care îndrăznește să încalce legea având sentimentul că nu i se va aplica. Cu această realitate ne confruntăm, cu încălcarea legii în diverse forme, trafic de persoane, droguri, dar și un fenomen psihologic, criminologic, care înseamnă sentimentul impunității, ideea că legea nu li se va aplica”, a declarat Cătălin Predoiu, la Realitatea Plus.

Ministrul Justiției a acuzat că, până acum, acestor structuri de crimă organizată nu li s-a aplicat legea.

“(Interlopii –n.r.) au ajuns să creadă așa pentru că, din complicitate sau din neglijență, acestor structuri de crimă organizată nu li s-a aplicat legea”, a completat Predoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.