O cantitate comparabilă cu 20 de vagoane de fecale trece, în fiecare zi, neepurată în râul Dâmbovița, avertizează vicepreședintele fundației Eco-Civica, Dan Trifu, invitat al Mădălinei Dobrovolschi la o ediție specială live a Realității de București.

“20 de vagoane de fecale trec neepurate în Dâmbovița în fiecare zi și este un dezastru pentru ceea ce se întâmplă în aval de orașul București. Am nenorocit toate acele localități. Și este imperios necesar să terminăm stația de epurare, suntem singura capitală, singurul oraș mare, cred nu numai din Europa, cred că din lume, pentru că și acele țări din lumea a trei epurează apele. Ei bine, uitați o capitală europeană de mărime medie a Uniunii Europene nu-și epurează apele. Nu știu de ce nu s-a făcut. Am avut bani europeni, am avut tot ce ne trebuie. De ce nu se face nimic?”, a declarat vicepreședintele fundației Eco-Civica, Dan Trifu.

Potrivit acestuia, centura verde a Capitalei a rămas la același stadiu ca la început, adică nu s-a realizat nimic.

“La toate acestea, se adaugă lipsa acelei centuri verzi care era prevăzută în Planul Urbanistic General din anul 2000 și vedeți că s-a construit peste ea, nu s-a realizat nici măcar un metru pătrat din acea centură verde. Este clar că trebuie urgent să împădurim tot ce înseamnă Ilfov și București. Avem un procent de împădurire la București cred de 0,001%. Nu avem decât la Băneasa ceva și o altă pădure. De asemenea, dezvoltarea rețelei de monitorizare a calității aerului și a nivelului de zgomot. Avem depășiri de zgomot în toate zonele orașului și probleme din ce în ce mai acute din cauza zgomotului din București. Și să nu uităm, la toate acestea trebuie să adăugăm bazele sportive. Să nu mai pierdem bazele sportive, să le redăm populației”, a completat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.