Zumzăie politica, în prag de alegeri … se fuge din și de partidele aflate în zona de risc. Adică cele care au procente din ce în ce mai mici, în ciuda tumbelor făcute zilnic de liderii lor. Acrobații de serviciu sunt Ponta, Tăriceanu, Ciolacu, iar spectacolul este de neratat. Cine se aruncă în aer mai spectaculos primește la finalul show-ului … supraviețuirea politică. Iar pentru o așa miză nimic nu e prea puțin. 

Ponta a amenințat săptămâni întregi că face praf șansele Gabrielei Firea la un nou mandat de primar general al Capitalei, pentru că el însuși va candida! Între timp i s-a fâsâit revoluția anti pesedistă și a lansat un anonim în locul său, dar unul care îi împrumută măcar o parte din CV – e și el acuzat de plagiat … O ideologie de partid trebuia să fie și la ei. 

Tăriceanu face anunțul secolului și se lansează și el în lupta pentru Capitală. Și partidulețul lui a căzut între scaune la negocieri și se pare că nu mai e loc pe listele intrate la apă ale PSD și pentru “adevărații liberali” de la ALDE. Lui Tăriceanu i s-au ofilit trandafirii oferiți de PSD și singura soluție de supraviețuire politică pare candidatura sa. Își argumentează intrarea în ring prin faptul că e nevoie de “un greu” și de un adevărat liberal pentru Capitală … Practic, suntem salvați!

La Marcel Ciolacu, situația e cu adevărat haotică, tot e el autoproclamatul „Doctor Haos”. Nu, el nu candidează, încă, la Primăria generală. El decide candidații. Sau vrea să o facă și de aceea îi trebuie urgent un congres. Numai că îl încurcă un pic pandemia și a cerut păsuire de la autorități să se adune toată suflarea pesedistă. Nu înțelegem care ar fi problema, la ei oricum regulile de protejare în pandemie au fost opționale! De ce ar mima acum că îi interesează? 

Și poate nici nu va mai fi nevoie de reguli speciale pentru congresul lor, în ritmul în care le pleacă oamenii … se rezolvă de la sine problema distanțării sociale. 

Ce soartă are și pesedeul … până și cei care rămân în partid aleg să nu își mai asocieze imaginea cu sigla și fac tot felul de alianțe în care să se dizolve identitatea de partid. 

Și Băsescu amenință cu candidatura…

E aglomerație mare la Primăria Capitalei și perspectiva clară ca acești politicieni din garda veche să poată face o alianță – Alianța supăraților. Candidați care intră în cursă doar pentru a sancționa că nu au primit ce și-au dorit de la partidele mai mari…