Alertă în Capitală! Mii de interlopi din întreaga țară sunt așteptați, astăzi, la București, să participe la înmormântarea liderului Clanului Duduienilor, Emi Pian. Pentru a evita orice conflict, oamenii legii au pregătit un număr impresionant de forțe de ordine. Noaptea trecută a continuat priveghiul interlopului ucis zilele trecute. Între timp, cel care l-ar fi omorât pe șeful de clan a fost scos din spital și arestat pentru 30 de zile, informează Realitatea PLUS.

Polițiștii și jandamii păzesc non stop vila lui Emi Pian. Pe străzile din Sectorul 5 al Capitalei sunt filtre de poliție. Mașinile sunt oprite și șoferii controlați.

Politisții fac verificări inclusiv la biserica unde urmează să fie depus trupul lui Emi Pian pentru a se asigura că legea va fi respectată. 

În privința numărului polițiștilor aflați pe străzile Capitalei cu ocazia înmormântării interlopului, părerile sunt diferite.

„Suntem zeci de mii de politiști în țara asta. Suntem sute de mii de oameni în Ministerul de Interne și lucrăm în cooperare cu toate celelalte structuri ale statului de drept. Păi dacă ne-ar depăși un eveniment ca ăsta, unde am ajunge? Până la urmă, a murit o persoană. Ce o fi mai departe, vom vedea! Pentru că se face analiză tactică, forțele sunt dispuse în teren. Fiecare își cunoaște locul, rolul și capacitatea de intervenție. Garanția acestui fapt a dat-o șeful Poliției Capitalei, comisarul-șef Berechet și reprezentantul Jandarmeriei Române, care se află la fața locului și coordonează și din teren forțele”, a afirmat Christian Ciocan.

„Este clar că avem lipsă de personal. Constatăm că avem 40 de polițiști care trebuie să urmarească 2.000 de membrii ai clanurilor. Întotdeauna am avut o problemă și în momentul de față avem o problemă. Avem 2.000 de ofiteri lipsă din structurile de poliție judiciară”, a declarat, de cealată parte, președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

Oamenii legii au pregătit și măsuri speciale. Dacă cei veniți la înmormântare vor fi foarte mulți, polițiștii și jandarmii îi vor împărți în grupuri de câte 50 de persoane pentru a se păstra distanța socială impusă de pandemia de COVID-19.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.