Campania electorală aduce, de fiecare dată și mult amuzament. Te și întrebi de unde vin strategii și consultanții de partid? Dacă te plimbi un pic prin țară, parcă e o expoziție în aer liber de idei tâmpite și rime fără sens … toate aducătoare de voturi, se presupune. 

Un domn de la USR, numit Strâmbeanu, se holbează de-a dreptul la noi, dintr-un afiș – selfie bizar și se angajează în fața tuturor cetățenilor cu drept de vot, de la el din localitate că ÎNDREAPTĂ Întorsura Buzăului. Să îi urăm succes! 

Tudorache de la Capitală promite de pe afiș – “Am grijă de toți bunicii!”. Nu vă sună mai degrabă a amenințare? Adică dacă nu îl votăm, are el grijă de toți bunicii …

Tot la Capitală e domnul Mutu, de o sinceritate debordantă – “Zis și făcut!” Un slogan mai plin de adevăr nu se putea găsi! Îmi și imaginez nopțile albe ale strategilor săi, cum s-au perpelit ei intelectual să găsească cel mai bun slogan. Și au găsit! Sincere felicitări, pe această cale! Aveți stofă de coordonatori pentru campania națională …

De la PSD mai vine una maximă – domnul Mugurel Minciună din comuna Cetățeni își asigură votanții că le va oferi un trai mai bun. Aici își spune clar cuvântul soarta! Un om născut să fie ales PSD! Un om care are scris și în buletin doctrina pesediștilor, detaliată de liderul lor de partid, Ciolacu “mai mințim și noi câteodată!”

Dar va trece și această campanie, afișele se vor decolora în soare, promisiunile se vor umple de praf și cele mai multe vor rămâne cuvinte înșirate pe garduri. În urmă, rămân cetățenii, cu problemele lor reale pe care nu le poate rezolva minciuna și sloganul isteț. Și ca lucrurile să nu rămână doar la nivel de spectacol prost, din patru în patru ani, ar trebui ca fiecare dintre noi să înțeleagă puterea votului său, să nu ne mai lăsăm păcăliți de cuvinte poleite, de personaje subțiri. 

Schimbarea vine prin puterea fiecăruia dintre noi. Să sancționăm prostia, minciuna, ipocrizia, manipularea! Fiecare vot contează și dacă ar fi înțeles toată lumea asta, România ar fi arătat astăzi altfel. Dar niciodată nu e prea târziu! Să începem acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.