Am ajuns în campania electorală, faza pe bebeluși. Acuzată că a adus în lista de la Consiliul General al Capitalei doar nume apuse, vedete ale anilor 90, de pe terenul de fotbal și de pe cel al luptelor de stradă (vezi Mineriada), actualul primar și candidat a dat o replică … tăioasă – “Dacă aş fi propus şi bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti pe lista de la Consiliul General, cu siguranţă, adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare noaptea, că nu vor să mănânce lapte de la sânul mamei şi că trebuie să li se dea biberon, că nu ţin bine suzeta, ca pampersul este prea ud”. 

Se înțelege de aici că între distinșii pensionari și bebeluși nu a mai rămas nimeni și nimic. O întreagă categorie de oameni activi a fost uitată din calcule. Cuiva îi fuge pământul de sub picioare?

Clar e că multora le-a cam fugit imaginația pe coclauri, în această campanie! Multe dintre afișe sunt un spectacol în sine. Un candidat care umple afișul cu o privire ușor amenințătoare ne promite că repară toate lifturile. E același care ne rezolva și toți bunicii. Așteptăm afișe în care să ne promită că repară televizoare, frigidere, prăjitoare de pâine … Din seria- “candidat serios la primărie, vând magnetofon”.

Altfel, suntem bine. Vara e pe sfârșite, pandemia nu … Toamna va fi pe bază de scălâmbăieli de campanie. Bătrânii noștri vor fi din nou ținta promisiunilor halucinante, ca și cum nu e de ajuns că sunt și ținta principală a virusului.

Cât de usturător ar trebui să fie sancționați cei care manipulează cinic o categorie lovită de-a lungul anilor de atât de multe valuri de probleme.

Dar dacă nu au respect pentru cei bătrâni și încearcă din nou și din nou să îi folosească în lupta pentru voturi, de ce credeți că ar avea mai mult respect pentru țară, în general?

Interesul național? Mai țineți minte cât ne era fluturată această bandă și de către cine? Exact de către cei care nu au dat niciodată doi bani pe adevăratul interes național! 

Din colțul stâng al ringului politic se aude un plânset ascuțit. O fi de bebeluș?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.