Cristian Băcanu, candidatul susținut de PNL USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, invitat al Mădălinei Dobrovolschi într-o ediție live a Realității de București, a declarat, joi, după ce în Parlament a fost citită moțiunea de cenzură, că PSD nu vrea să vină de fapt la guvernare și că Marcel Ciolacu nu vrea decât că câștige Congresul de sâmbătă.

“Cu siguranță, sunt populiști. Cu siguranță, domnul Ciolacu vrea să câștige Congresul. Cu siguranță, domnul Teodorovici îl atacă dacă nu dovedește în fața masei partidului. El (Marcel Ciolacu –n.r.) trebuie să dovedească în fața publicului PSD, că la Congresul ăsta sunt niște mii de votanți PSD, că el se luptă cu PNL-ul. Și cum dovedește asta? “Domnule, am depus o moțiune de cenzură!” Realitatea este că, în afară de faptul că sunt populiști, nu sunt deloc competenți pentru că, dacă ar fi competenți, ar fi vorbit cu niște juriști competenți, că ai lor nu cred că sunt, și ar fi înțeles că nu pot depune o moțiune de cenzură în sesiune extraordinară. Ba mai mult, nu poți să o depui în sesiune extraordinară și să o citești în sesiune ordinară pentru că textul constituționaL mă face pe mine să înțeleg un singur lucru, și anume că în momentul în care s-a terminat sesiunea, s-a închis și procedura moțiunii de cenzură. Depui una nouă în sesiune următoare”, a declarat Cristian Băcanu, la Realitatea de București.

Liberalul susține că pesediștii nu vor, de fapt, să vină la guvernare, fiind vorba de un joc politic.

“Nu vor să vină la guvernare. Nu au capacitatea să guverneze pentru că sunt incompetenți și pentru că PSD-ul e în cea mai proastă formă pe care a avut-o vreodată, de vreun an și ceva. Le este rușine să spună că sunt pesediști. Le este rușine să se afișeze în culorile partidului, vin pe albastru, vin pe alb. Dar până la urmă e aceeași Mărie cu altă pălărie!”, a conchis Cristian Băcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.