Numărul mare de turiști de pe litoral a făcut ca și numărul controalelor să crească. Noaptea trecută, echipele de control au făcut verificări pe întreg litoralul și au dat amenzi în valoare de peste 130.000 de lei. A fost amendat și un club din Mamaia.

Peste 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 169 de societăți comerciale și au fost aplicate 395 de sancțiuni contravenționale, în valoare de pesete 130.000 de lei, dintre care 108 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind protecția consumatorilor, 14 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 24 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 176  privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Totodată, în stațiunea Costinești, polițiștii au identificat o societate comercială care nu respecta măsurile de diminuare a impactului riscurilor, administratorul fiind sancționat cu 10.000 de lei.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 12 obiective unități de turism, cluburi si discoteci. Au fost depistate 64 de deficienţe, fiind aplicate 64 de sancțiuni, 50 de avertismente şi 14 amenzi, în valoare totală de 36.500 de lei. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție.

         

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.