Un posibil focar de coronavirus a fost descoperit în București, la construcţia unui bloc din cartierul Berceni, unde lucrează 35 de muncitori indieni suspecți de COVID-19. Peste 100 de oameni lucrează la acest șantier.

Noaptea trecută, poliţiştii şi jandarmii au fost aduşi să păzească şantierul, iar o echipă de la Direcția de Sănătate Publică a venit să împartă mănuşi, combinezoane şi măşti de protecţie. Şi ministrul muncii, Violeta Alexandru a ajuns la faţa locului pentru a evalua situaţia.

O anchetă epidemiologică aflată în curs va stabili care este starea muncitorilor. În total, 120 de angajaţi din India lucrează pe acest şantier.

Comunicarea cu muncitorii este dificilă, din cauză că muncitorii nu vorbesc limba engleză.

Primarul Sectorului 4 a oferit o poziție în acest caz, ținând cont de faptul că focarul CoVID a fost semnalat în această zonă a Capitalei.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei: „Acest focar a fost izolat. În cursul zilei de astăzi, o parte de oameni vor fi duși în spitalele CoVID, iar o parte în centrele de carantină instituționalizată. Important este că acest focar a fost izolat și toate măsurile necesare au fost luate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.