Familiile a două paciente internate în spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Capitală acuză medicii că le-au administrat tratamente greșite după ce le-au încurcat. Managerul unității medicale a recunoscut greșeala, însă susține că s-a produs la externare, nefiind afectat tratamentul. Rudele celor două femei au anunțat că vor depune plângere la poliție.

Cele două paciente, de 70, respectiv 83 de ani, au fost internate pe 11 august, în jurul aceleiași ore. Una dintre femei a fost transferată de la ”Bagdasar Arseni”, iar a doua, de la un cămin de bătrâni. Într-o intervenție la un post tv, fiica uneia dintre paciente a declarat că mamei sale nu i s-au dat pastile cât a fost internată, singurul tratament pe care l-a luat fiind cel adus de ea și, din această cauză, starea de sănătate i s-a înrăutățit. 

Încurcatura a fost descoperită la externare, când la un cămin de bătrâni a ajuns altă pacientă decât cea care a plecat la spital.

Potrivit conducerii unității medicale, din cauza volumului mare de muncă, documentele pacientelor au fost predate ambulanțelor fără a se verifica foaia de parcurs care menționa unde trebuiau transportate și de aceea s-a produs încurcătura, cele două femei fiind trimise la alte cămine. Familiile lor susțin însă că li s-a administrat un tratament greșit sau nu li s-a administrat, pentru că starea lor de sănătate s-a înrăutățit. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.