La capitolul “culturae” e mai greu, la cel al intelectualilor e foarte promițător pesedeul zilelor noastre. Vor ieși în curând din combinatul lor de cadre câteva hoarde de specialiști gata să atace frontal guvernarea. 

Dar în spatele intelectualilor cine va fi? Tot baronetul educat la școala vieții? Tot tătucii cu carnet roșu de pe vremea PCR-ului? Sau primesc și acolo cadre noi? Se bagă baroni de factură nouă, intelectuali de stânga, ascunși până acum în cotloanele bibliotecilor din teritoriu? 

O mică sugestie pentru cei care vor antrena viitoarele generații de performanți de la pesede – încercați și niște teste grilă de cultură generală, înainte să îi desemnați miniștri. Să aflăm din timp dacă știu când se folosește corect “care” și “pe care”, să îi vedem cât de des pun virgula între subiect și predicat.

“Hehe”- ar spune o fină analistă politică a partidului. Chiar așa, va fi și doamna Dăncilă profesoară la divizia de intelectuali? Ar fi păcat să îi risipiți experiența vastă – europarlamentar, premier, președinte de partid și, nu în ultimul rând, propunerea pesede pentru șefia țării! 

Sau domnul ministru Daea, care, fără legătură cu oferta partidului pentru președinția României, a lansat nemuritorul slogan- “Alege oaia!”. Cum să nu îi fie folosită experiența de adevărat filosof al fenomenului agricol, pentru șlefuirea noilor intelectuali de stânga? Ar fi o pierdere de neimaginat! 

Plus că fiind așa tineri și la început de drum, noii intelectuali pesede vor avea sigur nevoie de o incursiune serioasă în științele naturii. Cine s-ar califica mai bine aici decât fostul ministru al Energiei, Anton Anton? Dumnealui ar putea explica pe larg cât de important e să se acumuleze energie electrică în depozitele de gaze, o idee în premieră în lume, să nu își băge degetele în priză și mai ales să nu facă baie într-o cadă în care a fost aruncat un uscător de păr băgat în priză. La colocviul despre priză trebuie invitată neapărat Carmen Dan, un exeget al subiectului, pentru o prezentare exhaustivă.

Să nu uitați să îl invitați măcar ca suplinitor pe fostul ministru al Culturii, ilustrul domn și intelectual de renume local Romașcanu!

Or fi ei intelectuali, dar niște înjurături sănătoase tot trebuie să învețe! Dacă îi supără presa și se trezesc în fața jurnaliștilor, așa … nepregătiți cu niște înjurături bine țintite?? Percutante!

Tudorel Toader sigur va fi cooptat în echipa profesorală. Ar fi nedrept altfel. Îi poate învăța pe intelectuali să facă “ievaluări” și să se ascundă după perdea, dacă liderul de partid îi forțează să dea amnistia și grațierea. 

Lista profesorilor e lungă, dar nu poate lipsi totuși Liviu Dragnea, cu niște cursuri la distanță, predate online. Sunt totuși aptitudini importante dezvoltate după gratii, or fi ei intelectuali … dar la pesede nu se știe niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.