Ministerul de Interne, Marcel Vela, a prezentat proiectul ordonanţei de urgenţă pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, fiind vizată înființarea Poliției Animalelor.

Astfel, conform proiectului, polițiștii pot intra în orice casă sau sediu de firmă, fără acceptul propritarilor, dacă sunt semnalate fapte de cruzime împotriva animalelor, a precizat Vela.

”Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol prin stabilirea unui mecanism care va permite polițiștilor să emită un ordin de plasare a animalului agresat, rănit sau maltratat într-un adăpost. Vreau să precizez că animalele pot fi date în custodie temporară unor organizații neguvernamentale care fac dovada îndeplinirii condițiilor de adăpostire și îngrijire a acestora pentru a putea fi oferite spre adopție.

Potrivit proiectului, se instituie dreptul poliţiştilor de a pătrunde în domeniul, în domiciliul sau reşedinţa oricărei persoane fizice fără acordul acesteia, precum şi în sediul oricărei persoane juridice fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă informaţiile aflate la dispoziţia poliţiştilor indică faptul că în acele spaţii se află un animal în situaţie de pericol. Acţiunile poliţiştilor pot fi fotografiate sau înregistrate fără consimţământul persoanelor care deţin animalul.

Este un privilegiu că eu sunt cel în mandatul căruia s-a înființat Poliția Animalelor.”, a declarat Marcel Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.