Parlamentul s-a reunit, astăzi, de la ora 14:00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Înainte cu puțin timp de începutul votului, Florian Bodog a declarat, la Realitatea PLUS, că sunt doi parlamentari de la PSD contacți ai unor persoane covid, care nu vor lua parte la ședință astăzi.

Unul dintre cei care nu pot participa la ședință este Cătățin Rădulescu, fiind internat în spital cu bronșită acută. Fostul ministru de Interne și senator PSD, Carmen Dan, este și ea unul dintre parlamentarii care vor absenta de la votul privind moțiunea de cenzură. Ea este izolată la domiciliu, fiind contact al unei persoane infectate cu noul coronavirus, și încearcă să obțină o derogare de la DSP pentru a putea lua parte la ședință. Deputatul Adrian Todor este izolat și el la domiciliu.

UPDATE: Doar 170 de parlamentari s-au aflat în sala de plen, astfel că s-a luat decizia ca dezbaterile să fie amânate până la ora 15.30. Pentru a fi cvorum, e nevoie de o prezență de minim 233 de parlamentari.

Între timp, președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că parlamentarii formațiunii se vor prezenta la votul privind moțiunea de cenzură, dar nu vor vota. Imediat după acest anunț, președintele PSD Marcel Ciolacu a purtat negocieri cu Hunor, în speranța că îl va determina să voteze moțiunea.

PSD a depus pe 17 august moţiunea de cenzură şi a fost citită în plenul comun de senatorul PSD Lucian Romaşcanu pe 20 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.