În ce lume civilizată opoziția consideră sănătatea populației subiect de campanie electorală? 

Jocul de-a fi contra cu orice preț este o demonstrație de iresponsabilitate, cum rar s-a mai văzut!

Unele teme nu ar trebui să fie monedă de schimb pentru voturi. Dar asta ar însemna să avem o clasă politică matură și responsabilă. Sănătatea, educația- sunt teme care țin de bunăstarea și dezvoltatea noastră. Teme de securitate națională asupra cărora ar fi trebuit să existe un consens politic și un efort comun și susținut. 

Ce am avut, în schimb? Lipsă de viziune, așa zise reforme, idei care mai de care mai neserioase și distructive, măsuri pentru pricopsirea unora pe seama sărăcirii celor mulți.

Zeci, sute de miniștri perindați pe la educație și sănătate care au lăsat, cei mai mulți dintre ei, urma dezmățului pe bani publici. Școli fără toalete, nereabilitate- un pericol în caz de cutremure sau incendii, spitale lăsate în paragină – un adevărat monument al incompetenței.

Când îi auzi acum, ce voci pițigăiate au când îi ceartă pe alții pentru ce ei nu au făcut! Când cer alocațiile și pensiile mari pe care ei nu au fost niciodată în stare să le dea! Când strigă că nu mai pot de grija copiilor, aceiași copii pentru care nu au făcut niciodată nimic! Aceiași copii pe care i-au lăsat fără părinții fortați de sărăcie să plece unde au văzut cu ochii, ca să aibă ce munci!

În mod normal, un partid care depune o moțiune de cenzură în mijlocul unei pandemii, la trei luni distanță de alegerile care oricum vor decide noua configurație politică, nu ar trebui să mai însemne nimic!

Populismul, neseriozitatea, vorbele aruncate fără sens nu pot rămâne nepedepsite, la vot.

Nu a venit, totuși, vremea oamenilor serioși? Educați? Bine intenționați? Să sperăm că da! Doar votul o va arăta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.