Voluntari din judeţele Vâlcea, Sibiu şi Argeş au  curăţat deşeurile din zona Defileul Oltului, în cadrul programului „Acţionăm pentru Ape”, iniţiat de Act for Tomorrow.

1.500 kilograme de deşeuri au fost strânse în 5 ore, atât de pe malurile râului Olt, cât şi de pe apele acestuia. Voluntarii au intervenit cu peste 20 bărci pneumatice şi caiace în o parte din zonele cele mai afectate de poluarea cu deşeuri de pe râul Olt, unde covoare de PET-uri şi alte deşeuri plutesc pe luciul apei, au anunțat organizatorii acțiunii de sâmbătă.

Ecologiștii cer măsuri urgente din partea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru fi stopat dezastrul ecologic generat de deşeurile care acoperă apele României.
Este nevoie parteneriate reale între mediul public, privat şi societate civilă pentru a putea fi identificate şi aplicate cele mai bune soluţii pentru prevenirea şi combaterea poluării apelor cu deşeuri.

Acestea sunt semnalele de alarmă trase în urma evenimentului de ecologizare, desfăşurat recent.

 
„Situaţia întâlnită sâmbătă în zona Defileul Oltului este revoltătoare, deşi este departe de a fi singulară în apele noastre. De aceea, facem apel la autorităţile publice locale şi centrale să trateze problema poluării cu deşeuri a apelor cu prioritate şi să adopte măsuri în consecinţă. Pentru a rezolva această problemă unul dintre principalii paşi care trebuie făcuţi este ca autorităţile publice locale să implementeze de urgenţă cadrul legal privind asigurarea infrastructurii de colectare separată la nivelul localităţilor, atât în mediul urban, cât şi rural, precum şi realizarea de campanii de educare în rândul cetăţenilor, astfel poluarea cu deşeuri putând fi prevenită. La nivelul instituţiilor centrale considerăm necesar realizarea unui grup de lucru care să reunească atât reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai mediului privat, cât şi ai societăţii civile, pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea rezolvării acestei probleme.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.