Alertă epidemiologică la Mănăstirea Voroneț, după ce actuala stareţă și fosta stareță, în vârstă de 87 de ani, au fost confirmte COVID și internate la Suceava.

Conform primelor informaţii cea care a contactat virusul a fost Irina Pântescu, în vârstă de 87 de ani, ulterior fiind infectată şi actuala stareţă a mănăstirii Voroneţ, potrivit monitorulsv.ro.

Cele două maici au fost internate într-o secție a Spitalului Județean Suceava și în acest moment se află sub tratament de specialitate. 

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că nouă măicuțe sunt contacți direcți și trebui să stea în autoizolare, la domiciliu”, a precizat purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

În 2017, maica stavrofore Margareta-Irina Pântescu, a fost decorată de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer în semn de „înaltă apreciere pentru dăruirea şi smerenia puse, de-a lungul întregii sale vieţi, în slujba lui Dumnezeu şi a Bisericii Ortodoxe Române, contribuind la renaşterea vieţii monahale de la mănăstirea Voroneţ, precum şi la buna administrare şi promovare a acestui centru de spiritualitate românească”.

 
Maica stareță a primit, în 2012, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.