Cristian Diaconescu a comentat alături de Oreste Teodorescu, în noua emisiune de la Realitatea Plus, ”Cap și Pajură”, campania care precede alegerile locale din 27 septembrie. ”Contează un anumit tip de consecvență ideologică de partid”, a atras atenția fostul ministru de Externe.

Cristian Diaconescu a criticat atitudinea unor primari care își scuză lipsa implicării în proiectele absolut necesare comunității care l-a ales prin faptul că nu primesc finanțare de la centru.

”Mi se pare foarte grav. Ai o școală la tine în bătătură, tu, primar, și hai să zicem că cei de la centru nu au vrut sau nu au putut să finanțeze școala încât elevii să fie feriți de pandemie. Dar tu, ca primar, nu ai găsit niște bani și dai vina pe centru?! Am văzut acest tip de retorică în foarte multe locuri. Este absolut deplorabil, e jenant”,  a spus fostul ministru. 

Diaconescu a subliniat și că majoritatea politicienilor nu reușesc să iasă din retorica insultelor și a strategiilor subterane, amintind că din comunitățile locale vin voturi și la centru.

”După părerea mea, încă se discută prea mult politic și prea puțin în ce privește comunitățile. Am senzația că politicienii nu au curajul să insiste pe acele idei și tot revin la matca veche a insultelor, a strategiilor subterane. Astăzi am fost în Argeș și mi se povestea că mai multe persoane, constatate incompatibile de Agenția Națională de Integritate, au contestat în instanță și instanța le-a permis dreptul de a candida, dar, dacă vor câștiga, să nu își exercite postul. În al doilea rând, foarte multe clici, aranjamente locale… Acest gen de complicități de tot felul generează senzația unui moment utilitarist politic”, a mai spus fostul ministru de Externe. 

”Cap și pajură”, o emisiune cu întrebări și răspunsuri clare, fără compromisuri, este difuzată la Realitatea Plus în fiecare vineri, de la ora 18:00.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.