Polițiștii și procurorii bistrițeni anchetează faptele comise de actualul primar al orașului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, care și-a filmat fiica în timp ce o umilea. Între timp, în media a fost publicată în a doua înregistrare, în care edilul își înjură și își terorizează familia. Conducerea PNL, atât cea de la Bistrița, cât și cea centrală se delimitează de comportamentul lui Traian Ogâgău, subliniind că acesta nu candidează din partea PNL la alegerile locale. 

 

IPJ Bistrița-Năsăud anunță că a fost demarat un dosar de cercetare penală IN REM, cu privire la faptele comise de Traian Ogâgău în legătură cu fiica sa.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud de către polițiști, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

După ce a fost publicată prima înregistrare, în care Traian Ogâgău își umilea fiica, conducerea PNL Bistrița-Năsăud a transmis un comunicat prin intermediul căruia se delimitează de comportamentul acestuia. În plus este precizat faptul că edilul de Sângeor Băi nu mai este membru PNL.

„Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal.

Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil  la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit.

Partidul Naţional Liberal nu va accepta niciodată să fie asociat cu violenţa de orice tip, cu atât mai puţin cu cea îndreptată împotriva minorilor, în familie sau în afara ei. Suntem partidul care susţine înăsprirea pedepselor împotriva agresorilor și împotriva actelor de violenţă verbală şi fizică”, a transmis președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, în comunicat.

Potrivit Agerpres, o recție cu privire la acest scandal a avut și premierul României și totodată liderul PNL, Ludovic Orban, care a subliniat și el că Traian Ogâgău nu candidează din partea PNL la alegerile locale.

„Evident că sunt împotriva, categoric împotriva oricărui comportament agresiv, cu atât mai mult faţă de un minor, cu atât mai mult faţă de copil. Dezavuez un astfel de comportament. Nu îl mai prezentaţi… a fost primar liberal. El nu candidează din partea PNL. În mod evident, este un comportament total împotriva oricărei norme legale şi de bun simţ”, a arătat premierul Orban în cadrul unei declaraţii acordate presei, conform sursei citate.

În vara acestui an, Traian Ogâgău a fost nevoit să se suspende din PNL din cauza condamnărilor primite în două dosare penale, dar liberalii nu au nominalizat un alt candidat pentru Primăria oraşului Sângeorz-Băi.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.