Directoarea școlii generale nr.150 din Capitală a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti, luni, la trei ani închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Directoarea a fost acuzată că a primit peste 137 de mii de lei de la reprezentantul unei firme care executa lucrări de reparaţii şi reabilitare a şcolii.

Potrivit deciziei instanţei, Carmen Elena Zanfir nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de cadru didactic în învăţământul de stat sau privat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de cinci ani, după executarea condamnării.

Conform DNA, în toamna anului trecut directoarea a cerut și primit, în tranșe, un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate pentru un contract de lucrări de reabilitare a şcolii. Potrivit denunțătorului, femeia i-ar fi spus că „nu face nimic gratis” şi ar fi condiţionat plata facturilor de achitarea unui comision.

După mai multe plăți făcute în toamna lui 2019, în aprilie anul acesta  Carmen Elena Zanfir a fost prinsă de procurori în sediul şcolii, în momentul în care primea o tranşă de 21.000 euro.

 
 

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.