Atacuri cibernetice masive, în ultima perioadă. Ultimul incident de acest gen a avut loc la o școală gimnazială din Capitală. Hackerii au intrat pe platformele online unde învață elevii și au deturnat ora de muzică. Unii copii s-au speriat, iar profesoara a părăsit platforma online, relatează Realitatea PLUS.

Vorbim despre o anchetă deschisă la o școală gimnazială din București. Hackeri au reușit să deturneze ora de muzică. Conducerea școlii a făcut plângere la poliție, iar părinții au cerut să se ia măsuri în acest sens. 

Vă reamintim că încă de săptămâna trecută, respectiv chiar din prima săptămână de școală, o grupare de pe internet autointitulată ”Clanul Leilor” a reușit să pătrundă pe aplicațiile pe care se desfășoară orele online ale elevilor, unde postează mesaje obscene.

De cele mai multe ori, reacția cadrelor didactice care cad victime este una de stupoare, existând și situații când profeosirii nu știu efectiv ce se întâmplă sau cum să reacționeze. Mai mult, se pare că profesorii nu reușesc să îi elimine pe intruși din sesiunile video și asta pentru că nu au setările videoconferințelor reglate în așa fel încât să dețină controlul complet asupra intervențiilor.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.