Încă o școală din Capitală a intrat în scenariul roșu, fapt pentru care orele se vor desfășura exclusiv online. Este vorba de spre Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, unde două cadre didactice și un elev au fost depistate pozitiv COVID-19, informează un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.  

„Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționeză Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, după ce în cursul zilei de astăzi, două cadre didactice și un elev au fost confirmați pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line”, se arată în comunicatul citat. 

Măsuri similare, de dezinfecție a spațiilor de învățământ, au fost luate și la Școala Gimnazială nr. 308 și la Școala Gimnazială nr. 190, acolo unde, tot în cursul zilei de ieri, câte un elev de la fiecare unitate școlară a primit confirmarea infectării cu coronavirus. În aceste două cazuri, doar activitățile de învățare la clasele din care făceau parte copiii au fost sistate fizic, colegii lor urmând a efectua cursuri în sistem on-line în următoarele 14 zile. 

Totodată, autoritatea locală va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii și va implementa orice altă măsură ce se va impune. 

Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică București, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz”, mai arată sursa citată. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.