Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că în zilele de vineri, luni și marți, toate școlile în care va fi organizată cel puțin o secție de votare pentru alegerile locale vor funcționa după scenariul roșu, adică toți elevii vor face cursuri online.

Cu toate că unii prefecți au anunțat că elevii vor învăța online și joi, pentru organizarea secțiilor de votare, cursurile vor fi suspendate doar începând de vineri.

„Au luat decizii înainte. Nu sunt valabile deciziile luate de comitetele județene pentru situații de urgență”, a afirmat Ludovic Orban.

„Copiii vor face ce scrie în ordin și în hotărârea CNSU. Nu îi băgăm în ceață. În ceață i-a băgat cine a decis fără să țină cont de prevederile ordonanței de urgență, adică Prefectura. Sunt de acord că au generat în județul Brăila și municipiul București confuzie.

Reglementarea este foarte clară: OUG stabilește cu precizie care este procedura, noi am respectat procedura și Inspectoratele școlare, managementul școlilor trebuie să respecte ordinul ministrului și hotărârea CNSU. Ca atare, îi informez pe copii și pe părinți și pe cadrele didactice, că trebuie să țină cont de ordinul ministrului”, a mai declarat premierul, miercuri, la Brăila.

Elevii vor învăța online în perioada 25-29 septembrie, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Măsura este luată în contextul organizării alegerilor locale de duminică.

„Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activitățile didactice prevăzute se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, a decis CNSU.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.