Fostul director al Spitalului „Nicolae Malaxa” din Capitală, Florin Adrian Secureanu, a fost trimis în judecată de DNA. Acesta este acuzat de fapte de corupție.

Florin Adrian Secureanu, fost director al Spitalului „Nicole Malaxa”, este acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârșite în formă continuată), potrivit unui comunicat transmis, marți, de DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de încă un inculpat din acest dosar.

Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale) cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

A fost instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin fostului director de la „Malaxa”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Nu este singurul dosar trimis în judecată pe numele lui Florin – Adrian Secureanu. El a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și delapidare.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.