Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a decis ca împotriva conducerii Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Asta în urma reclamațiilor mai multor părinți în legătură cu creșterea cazurilor de infectări COVID-19 și neraportarea lor, pentru a nu fi aplicat scenariul roșu, potrivit realitatea.net

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a decis ca împotriva conducerii Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Asta în urma reclamațiilor mai multor părinți în legătură cu creșterea cazurilor de infectări COVID-19 și neraportarea pentru a nu fi aplicat scenariul roșu.

În urma controlului, Primăria S4 a anunțat că s-a constatat că persoanele din conducerea unităţii de învăţământ nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situaţie care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roşu de funcţionare.

„Potrivit informaţiilor obţinute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administraţie al şcolii încă de ieri, 30 septembrie. Întrucât acest aspect contravine tuturor normelor legale şi sanitare aplicabile, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, precizează Primăria Sectorului 4, potrivit Agerpres.

De asemenea, conform sursei citate, având în vedere faptul că în timpul activităţii angajaţii autorităţii locale au fost agresaţi verbal de către directorul adjunct şi directorul colegiului în încercarea de a bloca activităţile de control, aceştia vor depune, în cursul zilei de vineri, plângeri penale pentru ultraj.

„Având în vedere nevoia de a gestiona în timp util toate măsurile preventive şi de combatere a efectelor pandemiei cu COVID-19, adresăm conducătorilor tuturor unităţilor de învăţământ un apel la responsabilitate şi rugămintea de a raporta în timp real fiecare confirmare a infectării cu SARS-COV-2 în rândul elevilor şi al angajaţilor şcolilor”, se mai arată în comunicat.

La numai două zile de la deschiderea școlilor, pe 16 septembrie a fost raportat primul caz al unui elev depistat pozitiv la SARS-CoV-2. La acea dată s-a dispus trecerea în scenariul roșu al unei clase de a XII-a, în care a fost depistat elevul respectiv. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.