Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat, luni seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii”, moderată de Alexandra Păcuraru, că instituția pe care o conduce a atribuit 82.000 de tablete unui operator economic și aproximativ 109.000 de tablete unui alt operator economic, pentru aceste două loturi fiind deja începută procedura de licitație.

“Încă din luna mai, deja prin hotărâre de Guvern, au fost alocați bani pentru achiziționarea a peste 250.000 tablete. A fost o evaluare inițială, realizată de către directorii unităților de învățământ și de către inspectoratele școlare, evaluare transmisă la ministerul Educației. Am alocat bugetul necesar, s-a realizat o licitație de către ONAC , în acest moment au fost atribuite 82.000 de tablete unui operator economic și aproximativ 109.000 de tablete unui alt operator economic. Deja pentru ultimele loturi, a început procedura de licitație”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Ministrul Educației a precizat că este momentul ca autoritățile să-și unească forțele și să clădească proiecte pentru România.

“În toată această perioadă, Ministerul Educației a încercat să găsească soluții la adevăratele probleme ale sistemului, peste care s-a suprapus și pandemia. Ar trebui cu toții să ne unim forțele și să construim proiecte pentru România. Suntem într-o perioadă în care desfășurăm activitățile didactice fie față în față, în cadrul unităților de învățământ, fie în sistem hibrid sau în sistem online. În scenariul roșu, așa cum e cunoscut, sunt unități de învățământ care, fie din cauza pandemiei, fie din cauza infrastructurii, își desfășoară activitatea în sistem online.

Este important un lucru, și anume că educația continuă. Se știe foarte bine că și înainte erau suspendate cursurile și copiii rămâneau acasă, fără să-și continue învățarea, fie că era vorba de viscol, fie că erau inundații. Iată că astăzi această pandemie ne-a obligat să continuăm învățarea în sistem online, deci putem privi această situație dificilă și ca pe o oportunitate.

Sunt cadre didactice care sunt reticente la învățarea online și trebuie să spunem asta, însă am încredere că fiecare profesor își dă seama cât de important este să predea copiilor, să fie alături de ei, să modeleze caracterele acestora”, a completat Monica Anisie.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.