Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a criticat decizia autorităților privind interzicerea pelerinajelor religioase și a anunțat că va cere Bisericii Ortodoxe Române să poată aduce moaștele Sfintei Parascheva de la Iași la catedrala din Voluntari. În același timp, Direcția de Sănătate Publică Ilfov pregătește restricții similare celor din Capitală din cauza creșterii ratei infectărilor în mai multe localități din județ, printre care și orașul Voluntari.

Florentin Pandele a declarat că este „convins că cei care guvernează vremelnic România acum puteau să găsească modalități legale, astfel încât dacă alte activități sunt deschise, păcănelele sunt deschise, să ajungem la Cuvioasa Parascheva. Am aflat astăzi că nu mai putem intra în Iași. Noi avem veșmântul Prea Cuvioasei Parascheva, vom scoate veșmântul Prea Cuvioasei, la care se vor închina voluntăreni, pipereni și cei din sudul României. (…) Înțelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, la păcănele, dar cei care vor să se încarce spiritual nu au voie”, la o televiziune de știri, marți seară, potrivit realitatea.net

Primarul din Voluntari a anunțat că va cere BOR să aducă moaștele Sfintei Parascheva la Voluntari.

„Vom cere BOR și Mitropoliei Iașiului, poate vom reuși să obținem ca Prea Cuvioasa să ajungă la catedrala din Voluntari”, a mai spus Florentin Pandele, marți seară.

Anunțul transferării moaștelor de la Iași la Voluntari vine în timp ce rata infectării în mai multe localități din județul Ilfov a crescut foarte mult în ultimele două săptămâni. DSP Ilfov a pregătit noi restricții impuse de depășirea ratei de 1,5 de cazuri la mia de locuitori în mai multe localități în ultimele două săptămâni. Pe listă este și orașul Voluntari ,alături de alte localități, printre care și Berceni, Bragadiru, Buftea, Chiajna, sau Corbeanca.

Printre măsurile anti-COVID-19 propuse de DSP Ilfov se află și interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în spațiu deschis, interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente. Iar la cele care au loc în restaurant și cafenele nu trebuie să participe mai mult de 50 de persoane. De asemenea, este propusă și purtarea măștii în apropierea școlilor.

Comitetul Județean Ilfov pentru Situații de Urgență va decide astăzi (miercuri – 7 octombrie – n.red.), pe baza recomandărilor DSP, dacă se impun noi restricții din cauza creșterii infectărilor în ultimele 14 zile.  

Sursa: Realitatea de Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.