Conflict între ministrul Educației, Monica Anisie, și conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, care stă de două săptămâni cu aproape 10.000 de tablete școlare în depozite. Ministrul a descins în această dimineață la sediul Inspectoratului și a anunțat că de astăzi, de la ora 13:00, începe distribuirea tabletelor în școli, în Capitală. “La nivelul municipiului București într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire să ne pregătim pentru scenariul roșu”, a declarat Monica Anisie, la ieșirea de la ISMB, în această dimineață, potrivit edupedu.ro

“La acea întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar și inspectorii din fiecare sector al municipiului București. La acea ședință am aflat că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ“, a declarat ministrul Educației, la ieșirea de la ISMB.

“Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru până la acest moment, având în vedere faptul că sunt elevi care au nevoie de aceste tablete și există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu, adică să continuăm învățarea în sistem online“, a avertizat Monica Anisie.
 

Ministrul Educației a anunțat că “tabletele au ajuns acum 2 săptămâni [în București – N.Red.] și sunt într-un depozit în Sectorul 3. Voi merge astăzi, împreună cu inspectorii din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, la acest depozit și dacă nu s-a putut face această distribuire către unitățile de învățământ voi face eu acest lucru, ca elevii să primească tabletele în cel mai scurt timp, adică astăzi și mâine aceste tablete să fie la elevi“.

Întrebată care sunt problemele din cauza cărora ISMB nu a distribuit de 2 săptămâni tabletele, Monica Anisie a răspuns: “Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Prefectură și a celei de ieri de la Inspectoratul Municipal am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauza faptului că au fost câteva probleme și de comunicare între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină“.

“Aceste tablete vor fi distribuite începând de astăzi, de la ora 13:00. La ora 13:00 voi fi la depozit pentru a le preda către inspectoratele de sector și după aceea către unitățile de învățământ“, a continuat Anisie.

“Unitățile de învățământ au transmis încă din aprilie acele liste [cu părinții care au solicitat tablete pentru copii – N.Red.], atunci când s-a făcut estimarea pentru achiziția celor 250.000 de tablete. Deci necesarul respectiv a fost transmis în aprilie, deci aveau acel necesar“, a precizat ministrul.

În ceea ce privește situația distribuirii tabletelor școlare la nivel național, ministrul Educației a declarat că “foarte multe județe deja au început să achiziționeze la nivel local, pentru că așa cum știți Ministerul Educației a oferit sumele necesare pentru achiziția la nivelul inspectoratelor școlare, pe de o parte, dar și de la achiziția centralizată realizată de către ONAC au fost distribuite până în acest moment 26.000 de tablete. S-a încheiat distribuirea tabletelor în Argeș, Mureș, Ilfov și acum, iată, deși se încheiase și la București, deci operatorul economic a transmis aceste tablete către inspectoratul școlar, ele nu au fost duse către elevi și vom face lucrul ăsta astăzi“.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.