Cazurile de coronavirus la nivel mondial au depăşit 40 de milioane luni, potrivit unui bilanţ al Reuters. Raportul Reuters se bazează pe raportarea oficială din fiecare ţară.
Experţii consideră că numărul real al cazurilor şi al deceselor este probabil mult mai mare, având în vedere deficienţele de testare şi potenţiale sub-raportări ale unor ţări. Raportul Reuters arată că ritmul pandemiei continuă să crească.
Au fost necesare doar 32 de zile pentru a trece de la 30 de milioane de cazuri globale, la 40 de milioane, comparativ cu cele 38 de zile necesare pentru a ajunge de la 20 la 30 de milioane, cele 44 de zile între 10 şi 20 de milioane şi cele trei luni pentru a ajunge la 10 milioane cazuri de la primele cazuri raportate în Wuhan, China, la începutul lunii ianuarie.
La sfârşitul săptămânii trecute s-au observat creşteri zilnice record ale noilor infecţii, cazurile globale de coronavirus crescând pentru prima dată peste 400.000.
În ultima săptămână au existat în medie aproximativ 347.000 de cazuri în fiecare zi, comparativ cu 292.000 în prima săptămână a lunii octombrie.
Statele Unite, India şi Brazilia rămân cele mai afectate ţări din lume. Cazurile COVID-19 în America de Nord, Centrală şi de Sud reprezintă aproximativ 47,27% din cazurile globale.
Noile cazuri cresc în Europa cu peste 150.000 pe zi, multe țări, inclusiv Italia, Olanda, Germania, Austria, Polonia, Ucraina, Cipru și Republica Cehă au raportat creșteri record zilnice ale numărului de infecții cu coronavirus.
Europa reprezintă în prezent peste 17% din cazurile globale și aproape 22% din decesele legate de virus la nivel mondial.
De când a început pandemia, peste 1,1 milioane de persoane au murit din cauza COVID-19, rata mortalității globale situându-se în jur de 2,8% din totalul cazurilor.
Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că numărul total de morți cauzat de COVID-19 s-ar putea dubla la 2 milioane înainte ca un vaccin de succes să fie utilizat pe scară largă și ar putea fi chiar mai mare fără acțiuni concertate pentru a reduce pandemia.
Sursa: Realitatea de Diaspora