Linia tramvaiului va fi deviată până la sfârșitul săptămânii din cauza lucrărilor de la stația de metrou din Drumul Taberei. Anunțul a fost făcut de Metrorex. Săptămâna trecută, Societatea de Transport București a anunțat suspendarea temporară a circulației tramvaiului timp de cinci zile, dar a anulat ulterior din cauza vremii nefavorabile.

Metrorex a anunțat, luni, că, în perioada 21 – 25.10.2020, linia tramvaiului 41 va fi deviată pentru continuarea lucrărilor la pasajul pietonal de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei.

În acest sens, Societatea de Transport Bucureşti va înfiinţa o linie navetă de autobuze ce va prelua fluxul de călători de pe linia de tramvai 41.

„Devierea locală a tramvaiului 41 este necesară pentru continuarea şi finalizarea tuturor lucrărilor de deviere a reţelelor de utilităţi (canal 3000, arteră apă, termoficare, reţea de medie presiune gaz şi reţea de telecomunicaţii) existente sub linia de tramvai, pentru eliberarea amplasamentului viitorului pasaj intermodal subteran ce va face legătura dintre staţia de metrou Parc Drumul Taberei şi piaţă, cu acces şi la refugiile liniei de tramvai 41”, a transmis, luni, Metrorex.

Etapele de deviere au fost aprobate atât la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, cât şi la nivelul Societăţii de Transport Bucureşti.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, s-a anunțat că linia de tramvai 41 va fi suspendată în perioada 14-18 octombrie pentru lucrările la M5 de metrou, urmând să fie înlocuită cu linia de autobuze navetă 641, care va funcționa între terminalele „Piața Presei” și „Ghencea”.

Devierea liniei de tramvai 41 are loc la o lună de la deschiderea magistralei de metrou M5 Drumul Taberei (Eroilor – Râul Doamei). Pe 15 septembrie, noua magistrală M5 a fost dată în folosinţă cu călători în prezența președintelui Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode. 

Magistrala 5 de metrou are 10 staţii: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.