Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a criticat în termeni foarte duri, luni seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, deciziile anunțate și apoi rectificate de către Prefectura Bucureștiului. Monica Anisie a clarificat că afterschool- urile și creșele nu se închid, ci sunt suspendate doar activitățile didactice în unitățile de învățământ preuniversitar. În ceea ce privește universitățile, fiecare decide dacă suspendă sau nu cursurile față în față.

“Ceea ce s-a întâmplat astăzi este incredibil, la nivelul municipiului București. Mă refer aici la situația creată la nivelul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Vreau să spun foarte clar despre ce e vorba. Încă din data de 13 octombrie, am solicitat prefectului o întâlnire la Prefectură, împreună cu Direcția de Sănătate Publică și cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Am vrut să mă asigur că se vor lua toate măsurile în așa fel încât în cadrul unităților de învățământ să nu existe vreo problemă în momentul în care se va ajunge la atingerea acestui prag de 3 la mia de locuitori, cum am și ajuns. Împreună cu ISMB, am realizat un plan de măsuri pentru trecerea în sistem online”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Ministrul Educației a precizat că afterschool-urile și creșele nu se închid.

“În toată această perioadă de la data de 13 octombrie și până ieri, când DSP a municipiului București a anunțat depășirea acestei rate, am fost într-o comunicare directă cu Inspectoratul Șoclar, trebuie să precizez că am discutat și cu domnul prefect, i-am comunicat care sunt prevederile legale în vigoare și mă așteptam ca astăzi să ia o decizie clară. A existat o hotărâre a Comitetului pe care înțeleg că domnul prefect a revocat-o între timp, și anume o hotărâre care prevedea faptul că se vor închide creșele și unitățile preuniversitar și universitățile. Am atras atenția Inspectoratului Șoclar al Muncipiului București că, în cuprinsul acestei hotărâri, există niște erori. Creșele și afterschool-urile rămân deschise. Vor fi suspendate activitățile didactice în unitățile de învățământ preuniversitar”, a completat Monica Anisie.

Erori au fost și în ceea ce privește închiderea universităților, anunțată de Prefectură. Decizia nu este la Comitetul Municipiului București, ci la Senatul fiecărei universități.

“Pentru universități, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, Senatul universității decide cu privire la suspendarea cursurilor, nu Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență”, a conchis ministrul Educației.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.