Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, invitatul Alexandrei Păcuraru la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, a declarat, marți seară, că Israelul este în faza a doua de testare a unui vaccin și că acesta va mai dura cel puțin încă 6 luni.

“Nimeni nu știe când o să vină vaccinul. Sunt câteva companii în lume care testează acum, care sunt în a treia fază de a testa diferite vaccinuri. În Israel, suntem acum în a doua etapă. Vorbim despre o cantitate de 100 de persoane. Prima fază a fost o fază reușită și acum am trecut la a doua.

Trebuie să avem răbdare. Trebuie să avem răbdare. Centrul de Cercetare Biologică din Israel, care aparține Ministerului Apărării din Israel, lucrează și încearcă să găsească o soluție”, a declarat David Saranga, la Realitatea Plus.

Ambasadorul Israelului în România a precizat că statele vor trebui să țină cont și de distribuirea ulterioară a unui posibil vaccin, care este un proces de durată.

“Dacă o să zic o dată, asta o să fie greșeală. Fiindcă nu vorbm despre săptămâni, vorbim despre câteva luni, cel puțin. Nu sunt un expert, dar din ce citesc și din ce văd eu, vorbim despre cel puțin o perioadă de șase luni. Dar trebuie să mai ținem minte un lucru. Pentru când o să apară vaccinul , o să dureze timp până ce va fi distribuit pentru toată lumea. Vorbim aici de faptul că trebuie să fie distribuit în toată lumea și asta este un proces, care este un proces lung”, a precizat Excelența Sa.

David Saranga a precizat că țara sa a ajuns la finalul valului doi al pandemiei.

“Noi ne-am confruntat deja cu al doilea val. E în mâna noastră și în mâna Guvernului , dar noi nu numai că am început al doilea val , suntem acuma la sfârșitul celui de-al doilea val. Și acum trebuie să vedem cum se vor desfășura lucrurile în timpul iernii”, a completat ambasadorul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.