Astăzi ar urma să se desfăşoare primul termen în procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit, violat şi ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

La Tribunalul Olt sunt prezenţi avocaţii celor două familii şi mamele fetelor ucise.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu vor fi audiaţi prin videoconferinţă, în penitenciarul de maximă siguranţă Craiova, iar şedinţa nu va fi deschisă publicului.

Avocatul familiei Alexandrei Măceşanu va solicita disjungerea cauzei de restul dosarului, principalul motiv fiind acela că pentru Alexandra Măceşanu există un certificat constatator al decesului, pe când în cazul Luizei Melencu, nu.

Părţile au cerut anterior şi strămutarea dosarului, indicând că au suspiciuni că în judeţul Olt ar putea să nu beneficieze de o judecată corectă, dar şi întoarcerea acestui dosar la procurorii DIICOT, pentru refacerea cercetării penale, solicitări respinse de intanţe.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

 

Sursa: Realitatea de Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.