Mascaţii şi jandarmii teleormăneni au intervenit, miercuri, la înmormântarea unui bărbat din Roşiorii de Vede, care a murit în urma unor complicaţii din cauza infecţiei cu COVID-19.

Potrivit poliţiştilor, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Roșiorii de Vede, a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni cu Covid19 și a fost internat inițial la spitalul din localitate, iar în urma complicațiilor a fost transferat la un spital din Ilfov, unde a decedat.

Autoritățile locale nu au fost anunțate cu privire la decesul persoanei respective.

Conform procedurii, persoana decedată urma să fie transportată direct la cimitir, acest lucru nefiind respectat, iar mașina a oprit la locuința decedatului.

Astfel, polițiștii s-au mobilizat cu celeritate și împreună cu luptători S.A.S. și jandarmi, sub coordonarea adjunctului șefului de inspectorat pe linie de ordine publică, au reușit dispersarea cu rapiditate a oamenilor, mașina mortuară fiind escortă de mașina poliției până la cimitir.

În urma evenimentului, a fost deschis un dosar penal.

„În prezent, se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor participante, în vederea sancționării contravenționale a acestora ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020 și au fost întocmite trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “zădărnicirea combaterii bolilor””, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Daniela Păşu.

Sursa: Realitatea de Teleorman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.