Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a declarat, miercuri seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că industria ospitalității este cel mai benign sector în care noul coronavirus se poate propaga. Daraban a spus că, după părerea sa, marile probleme vin din sistemul de transport în comun.

“Punctul meu personal de vedere este că HoReCa este cel mai benign sector care poate propaga acest nenorocit de virus. Cred că iar trebuie să adoptăm un model copy paste, numai dacă ne uităm la prietenii noștri din Turcia, o să vedeți că au o mie de cazuri la 100.000 de testați, dar cea mai mică problemă vine tocmai din sistemul HoReCa pentru că sistemul este foarte bine reglementat în sensul în care pe fiecare masă se află un dezinfectant, în sensul că nimeni nu se ridică în picioare în restaurantul respectiv sau la terasă decât cu masca pe față.

Au dreptul să stea fără mască numai la masă. După cum cred că ne dăm cu toții seama, că am fost și am beneficiat de acest sistem, eu nu cred că alegem să stăm cu străini la masă. În general, mergem cu prieteni, cu rude, deci nu aici este o problemă pentru că ori ne întâlnim la un restaurant, ori acasă este totuna.

Niște reglementări simple, de care prietenii noștri angajați și oarecum vecinii turci se țin cu sfințenie.

Eu cred că la noi marile probleme vin din sistemul de transport în comun, care nu este foarte bine …. acum, de câteva zile, am văzut Poliția implicându-se la stațiile de metrou, dar cred că, în general, acolo sunt problemele. Vreau să vă spun că și la aeroport am văzut niște anomalii”, a declarat Mihai Daraban, la Realitatea Plus.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.