Aglomerație de nedescris la intrarea în țară, pe Aeroportul Otopeni. Sute de oameni au format cozi interminabile fără păstrarea distanței, la terminalul Sosiri. Totul, pentru a le fi verificată declarația epidemiologică. Reprezentanții Aeroportului spun că situația a fost provocată de suprapunerea a două curse aeriene. Dar și că astfel de episoade au avut loc frecvent, în ultimele săptămâni. Asta după ce Direcția de Sănătate Publică a înăsprit procesul de verificare a călătorilor, potrivit realitatea.net

În imaginile primite pe adresa redacției Realitatea Plus, se văd sute de persoane care așteaptă ca angajații Direcției de Sănătate Publică să le verifice chestionarul epidemiologic. Potrivit reprezentanților Aeroportului Henri Coandă, care nu au oferit și un punct de vedere oficial, aglomerația s-a format din cauza călătoriilor veniți de la Istanbul. Aceștia au stat la rând pentru a le fi verificate documentele deși nu trebuia. Doar cei care veneau din Franța, țără aflată pe lista galbenă, ar fi trebuit să facă acest lucru.

Oamenii se plâng că nu au fost informați la timp de acest lucru, așa că s-au format cozi la terminalul Sosiri. De altfel, existau mai multe culoare pe care călătorii trebuiau dirijați, lucru care nu s-a întâmplat. Așa că oamenii și-au pierdut răbdarea.

Reprezentanții aeroportului susțin că angajații DSP sunt responsabili pentru informarea călătorilor, dar că aceștia sunt depășiți de situație. Și asta pentru că acum e obligatorie completarea declarației epidemiologice în dublu exemplar. În plus, trebuie făcut și un interviu pentru evaluarea stării de sănătate a fiecărui pasager care a fost într-o țară cu rată mare de infectare. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.