Un val de proteste violente au izbucnit luni în toată Italia împotriva noilor restricții pentru limitarea celui de-al doilea val al epidemiei. Demonstrațiile au început la scurt timp după ce ordinul guvernului național de a închide restaurante, baruri, săli de sport și cinematografe a intrat în vigoare la ora locală 18:00, scrie BBC.

Sute de oameni au ieşit în stradă la, Milano, Trieste, Ferrara, Torino, Napoli şi Palermo pentru a cere guvernului condus de premierul Giuseppe Conte, ridicarea restricţiilor privind activităţile din domeniul HoReCa. În cele şase oraşe s-au înregistrat tensiuni între forţele de ordine şi manifestanţi. Patru persoane au fost reţinute pentru provocare de violenţă după ce au aruncat cu petarde şi sticle molotov în forţele de ordine.

Un poliţist a fost rănit la Milano în timpul scenelor de gherila urbană. La Torino, manifestanţii au spart vitrinele mai multor magazine și le-au jefuit. Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între 23 şi 5 dimineaţa. La Palermo, mai mulţi manifestanţi au bruscat o echipă de jurnalişti ai televiziunii naţionale italiene, RAI Sicilia.   

Și proprietarii de restaurante din Roma au protestat luni din cauza noilor restricţii impuse de guvernul italian ca urmare a numărului crescut de cazuri de Covid-19. Aceştia au vărsat pe străzi cutii de bere. 

Noile restricţii au intrat în vigoare în toată Italia. Astfel, restaurantele şi barurile trebuie să tragă obloanele la ora 18:00. Sălile de sport, piscinele şi cinematografele au lacătul deja pe uşă. Măsurile vor trebui respectate 30 de zile.

„Turiştii au dispărut, iar la prânz nu vine nimeni. 75% dintre angajaţi lucrează de acasă… Cred că o să închidem peste o săptămână”, spune Emanuele Todini, proprietarul unui restaurant. „Suntem obligaţi să închidem la ora 18:00, în timp ce dimineaţa mii de oameni pot urca în metrou şi autobuze aglomerate”, a declarat un şef de sală într-un restaurant din Roma, potrivit mediafax.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.