Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că revenirea economiei după criza sanitară se produce mult mai repede comparativ cu criza din 2008-2009.

“În ceea ce privește execuția bugetară, pentru că am prezentat și ieri execuția bugetară la 9 luni de zile, lucrurile stau mult mai bine decât se aștepta oricine, dar sunt în linie cu planul nostru inițial. E o situație dificilă, dar vreau să vă spun că rezultatele, nu numai în România, dar și la nivel global, arată că revenirea este mult mai rapidă decât în 2008-2009 sau chiar 1929. Economiile lumii au învățat din acele crize și au aplicat tot ce au învățat de atunci.

Am învățat să avem o economie care se dezvoltă și cu această criză sanitară. E adevărat că initial și noi, și majoritatea economiilor din lume au folosit acea metodă de a închide economia, de a închide toate companiile și a încerca să se lupte cu virusul prin această metodă. Economiile au găsit soluții pentru a închide părți din economie, unele, altele să păstreze economiile deschise”, a declarat Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

“Revenirea este peste așteptări. Binențeles că nu este peste tot în lume la fel, asta depinde foarte mult de măsurile luate de fiecare guvern”, a completat ministrul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.