Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie.

„Niciun prim-ministru responsabil nu poate ignora mesajul transmis de aceste cifre. Nimeni nu vrea să ia aceste măsuri nicăieri, dar dacă nu vom lua atitudine vom vedea mai multe decese decât în aprilie”, a spus Boris Johnson.

„Vreau să mulţumesc milioanelor de oameni care au respectat aceste măsuri atâta timp. Trebuie să fim umili în faţa naturii. Virusul se răspândeşte mai repede decât în cel mai rău scenariu al nostru”, a completat el şi i-a sfătuit pe oameni să încerce pe cât posibil să îşi limiteze viaţa socială.

El a adăugat: „Prioritatea noastră este să păstrăm şcolile deschise. Şcolile sunt cel mai bun loc în care trebuie să fie copiii”. 

„Acum este momentul să luăm atitudine pentru că nu există alternativă”, a mai spus el, precizând că britancii „trebuie să stea acasă” începând de joi.

„Nu vom reveni la carantina totală din martie şi aprilie. Măsurile pe care le-am subliniat sunt mult mai puţin primare şi mai puţin restrictive, cu toate astea, mă tem că, începând de joi, mesajul de bază este acelaşi: staţi acasă, protejaţi NHS şi salvaţi vieţi”.

Marea Britanie a depăşit sâmbătă pragul de 1 milion de contaminări cu SARS-CoV-2. 

„Între 31 ianuarie şi 31 octombrie 2020, au fost 1.011.660 de oameni care au avut un rezultat pozitiv confirmat la test”, a transmis Guvernul.

Faţă de ziua precedentă, sâmbătă au fost anunţate 21.915 cazuri, iar bilanţul deceselor asociate a crescut cu 326, la peste 46.640.

După Franţa şi Spania, care au înregistrat mai mult de 1,37 de milioane, respectiv 1,18 milioane de cazuri, Marea Britanie este a treia ţară europeană care a depăşit pragul de 1 milion.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.