La întâlnirea lui Ludovic Orban cu conducerea Direcției de Sănătate Publică au participat și Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului, dar și trasian Berbeceanu, proaspăt numit prefect al Capitalei. Fostul candidat al Dreptei la primărie a reiterat ideea că Bucureștiul nu va fi carantinat.

Nicusor Dan: „Am spus ca o sa inceapa o etapa a colaborarii. (…) Decizia in ceea ce priveste relocarea de spitale pentru COVID nu apartine autoritatilor locale, ci apartine domnului Arafat. Noi putem pune la dispozitie resursele. Nu luam in acest moment in lucru carantinarea Bucurestiului. (…) Ministerul Sanatatii este in curs de implementare a acelui sistem informatic care sa permita localizarea persoanelor infectate in timp real. Acest sistem va fi gata in 3-4 zile. Si atunci, daca vom vedea acele strazi, putem lua in calcul carantinarea locala a acelei strazi sau a mai multor strazi. (…) Nu s-a pus problema carantinarii unui sector.”

CAPITALA rămâne în scenariul ROȘU. Ce spun Nicușor Dan și Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu a ținut să precizeze că Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgență București va menține măsurile luate acum două săptămâni, când Bucureștiul a depășit incidența de trei la mia de locuitori. Asta înseamnă că Bucureștiul va rămâne în scenariul roșu în perioada următoare.

Traian Berbeceanu: „In Comitet, am decis ca vom mentine masurile adooptate de comitet. Nu avem niciun motiv de relaxare. Nu vom adauga noi masuri, dar le vom mentine pe cele care sunt acum. (…) Se va merge in continuare pe invatamantul online.”

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.