Poluare masivă sâmbătă seară, după ora 22:30, în zona de sud-vest a Capitalei. Cu două ore înainte, rețelele independente de senzori înregistrau depășiri de 400-500% ale valorilor acceptate. 

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut verificări în zonele în care senzorii indicau poluare masivă, dar spun că nu au găsit sursa. Mai mult, aceștia susțin că depășirile s-au înregistrat, citez, „pe fondul unei inversiuni termice şi a unui calm atmosferic”. Și Ministerul Mediului a transmis că un laborator mobil a fost dus în zona Buftea pentru monitorizarea calității aerului din zona de nord a Capitalei. 

Cea mai mare valoare a fost înregistrată în Sinteşti, lângă Bucureşti, 1.700% pentru PM2,5 şi aproape 1.400% pentru PM10, o zonă unde se ard ilegal deşeuri şi unde Ministerul Mediului a dat amenzi în primăvară. Valori mari au fost înregistrate şi în Berceni, Ghencea, Drumul Taberei şi zona de centru.

Garda de Mediu a postat pe Facebook un răspuns la această situaţie, spunând că poluarea este o consecinţă a inversiunii atmosferice. ”În această seară, pe fondul unei inversiuni termice şi a unui calm atmosferic, senzorii de măsurare a calităţii aerului din reţelele alternative au sesizat în Bucureşti şi împrejurimi depăşiri ale valorilor acceptate. În aceste condiţii, comisarii echipelor de permanentă ale Gărzii Naţionale de Mediu sunt pe teren şi monitorizează situatia. Imediat ce unul din aceşti senzori capăta culoare roşie, aceştia se deplasează la faţa locului pentru verificări.

De asemenea Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului este prezentă în teren cu autolaboratorul din dotare pentru măsurători suplimentare şi compararea datelor cu cele înregistrate de senzorii reţelelor paralele. Pe măsură ce echipele noastre obţin date din teren, vă vom ţine la curent.”

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.