„Noi am folosit creșterea flexibilității de fonduri europene ca să disponibilizăm un miliard de euro pentru granturi pentru întreprinderi mici și mijlocii. După aprobarea Comisiei Europene, am demarat procedurile, am adoptat OUG, am lansat apelul de proiecte și pentru granturile pentru microîntreprinderi de 2.000 de euro, și pentru capital de lucru în limita a 350 milioane și ne pregăteam să lansăm pentru granturile de investiții, când a modificat Parlamentul legea și a modificat și condițiile aprobate de Comisia Europeană”, a spus premierul Ludovic Orban, la „Legile Puterii”.

Acesta a precizat că a fost nevoie de modificarea legii în ședința de Guvern.

„Celor de la PSD nu le pasă. Astăzi am modificat legea prin OUG. Nu mi-a plăcut efectiv, dar am fost obligați pentru că nu puteam lăsa proiectele de 550 mililoane euro pentru IMM-uri și am modificat prin OUG ca să alocăm banii”, a mai spus Orban.

Principala modificare din Senat este la grila de punctaj a Măsurii 3 – granturi de investiții de câte 50.000- 200.000 euro pentru IMM-uri. Modificarea viza înlocuirea indicatorului RIR (rata internă de rentabiltate a investiției) cu rata solvabilității generale, precum și introducerea criteriului numărului de angajați.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.