„Ca să putem ține alegeri, legea, așa cum a decis CCR, nu trebuie să intre în vigoare până în 6 decembrie. Președintele a trimis cerere de reexaminare și noi am reușit să blocăm Biroul Permanent. Am instituit cu un boicot al Senatului, boicotând Biroul Permanent cu PMP, USR PLUS, UDMR. Eram în a doua săptămână de boicot”, a explicat premierul Ludovic Orban la „Legile Puterii”, legat de presupusa înțelegere USR-PSD.

„Ne-am trezit că un senator USR- Dîrcă, e cel care s-a ales alături de Florin Iordache în conducerea Consiliului Legislativ, a venit și a distrus solidaritatea opoziției asigurând cvorumul și a permis întrunirea plenului Senatului”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban spune că Șerban Nicolae, care nu mai e membru PSD, a convocat totuși Comisia Juridică din funcția de președinte al comisie, funcție pe care nu o mai deține potrivit regulamentului Senatului.

„A făcut abuz in funție. A făcut convocată ca să dea raport de respingere pe reexaminare cerută de președinte. Al treilea obiectiv pervers a fost să îi păcălească pe cei din USR că le votează inițiativă Fără Penali. Cum să fie cineva atât de naiv să creadă că se pot aduna două treimi cu o majoritate de senatori PSD care se aflau cu cei din anchete penale? Noroc că nu s-au dus în sală, că i-am convins. Dacă mergeau în sală, se respingea cerea de reexaminare si nu mai aveam alegeri, se respingea inițiativa „Fără prenali”. (…) Unii nu înțeleg că dacă ne lovesc pe noi și își construiesc strategia să ne atace, singurii care câștigă din această atitudine copilarească e PSD”, a completat premierul.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.