Alegerile de la secția de votare din Frankfurt pe Main, Montreuil, Paris și Beckton, Londra s-au încheiat cu câteva ore înainte de programul de lucru al secțiilor respective de votare. Asta deoarece toate cele 5 mii de buletine de vot alocate pentru fiecare secție din străinătate au fost epuizate.

Zeci de moldoveni au rămas în afara secției Breckton, Londra după ce s-au epuizat toate cele 5 mii de buletine de vot care au fost trimise la această secție de vot. Oamenii scandează „Vrem să votăm” și sunt supărați că au stat în ploaie pentru a vota și acum nu pot să-și exercite dreptul. La fața locului au venit 2 echipaje de poliție care urmăresc evoluția evenimentelor.

La Frankfurt, ultimul buletin a fost înmânat la ora 17.55, ora locală, cu exact 3 ore și 5 minute înainte de închiderea secției.

Secția din Frankfurt a fost probabil cea mai aglomerată din Diasporă. Mii de moldoveni au stat în cozi interminabile pentru a se vota. Procesul a fost întrerupt de o alertă cu bombă, după care reluat.

De dimineață însă, oficialii Consulatului Moldovei din Frankfurt a cerut moldovenilor să meargă la secțiile de votare din Stuttgart sau Kassel deoarece ritmul de vot era unul foarte ridicat.

La Montreuil, în suburbia Parisului la fel s-au terminat buletinele de vot. La fel ca în Frankfurt, aici prezența de vot a fost una fără precedent, iar toate cele 5000 de buletine au fost epuizate, iar oamenii sunt îndemnați să meargă în alte secții deschise în capitala Franței.

Potrivit Ministerului de Externe, citat de zdg.md, la ora 18.00, ora Moldovei „în cadrul celor 139 de secții de votare constituite în străinătate, cel mai activ până la acest moment s-a votat în:

Montreuil, Republica Franceză – peste 4600 alegători

Frankfurt, Germania – circa 4500 alegători

Londra, Marea Britanie – peste 4300 de alegători

Londra, Marea Britanie – 4000 de alegători

Berlin, Germania – 4100 alegători

Parma, Italia – circa 4000 alegători

Sursa: Realitatea din Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.