„Mâine are loc o evaluarea a Corpului de Control pentru a prezenta concluzii ale activității medicale în Spitalul Județean Sibiu. În funcție de acest control, propunem Consiliului Județean și măsuri care trebuie luate”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la „Legile Puterii”.

Precizarea vine ca urmare a faptului că la Sibiu, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Liliana Coldea, nu a renunţat la funcţie, deşi vicepremierul Raluca Turcan a declarat, vineri, că îi aşteaptă demisia. Solicitarea venea după carantinarea orașului ca urmare a exploziei de cazuri COVID.

Cât privește verificările la nivel national, Nelu Tătaru menționează că după tragedia din Piatra Neamț, din echipele care și-au început evaluarea încă de acum o săptămână, vor face parte și cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

„Avem de o săptămână o evaluare la secțiile ATI pentru a vedea numărul de paturi, câți pacienți sunt internați, câți beneficiază de oxigeno-terapie. De la zi la zi creștem numărul de paturi, suntem confrunțati cu readaptarea numărului de paturi. De azi se adaugă și cei de la ISU, care evaluează efectiv ce înseamnă riscul de incendii, cei de la Agenția Națională a Medicamentului, care evaluează rețelele de oxigen și gaze. Evaluarea și extinderea trebuie să se facă după aceste verificări”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Ministrul a precizat că în acest moment, în spitalele COVID, sunt 1.349 de paturi ATI.

„Acum vedem un număr de1187 cazuri, 399 pe ventilație mecanică,. Paturile ATI intenționăm să le mărim cu aproximativ 200. Evalarea în fiecare județ, regiune și nivel national”, a spus Nelu Tătaru.

Sursa: Realitatea de Bucuresti