S-a dedicat până în ultima clipă teatrului și a jucat pe scena din Piatra Neamț până când boala și-a pus amprenta. Actrița Draga Olteanu Matei a fost îndrăgită și aici de toată lumea, de prieteni, colegi, dar și de spectatori. Pentru că și-a iubit enorm meseria, Draga Olteanu Matei a înființat un curs pentru actori neprofesioniști.

La cinematograful Mon Amour, acolo unde se țineau piesele de teatru, sunt momente emoționante.

Echipa Realitatea Plus a transmis în exclusivitate din teatrul Mon Amour, în cadrul emisiunii „Legile Puterii”.  

Costache Lupu, actor: „Nu ne spunea artiști amatori, ne spunea neprofesioniști. Asta pentru că poate noi făceam în unele situații perfromanțe egale cu alți actori. Erau momente frumoase și emoționante. Ne spunea să avem grijă „ eu plec la București, voi vă faceți treaba pe scenă”, dar stătea și ne urmărea și când terminam spectacolul venea pe scenă cu noi și în culise ne spunea ce am greșit”.

În 2014, dispariția soțului ei, renumitul medic Ion Matei, după 44 de ani de căsătorie, a fost pentru Draga un moment pe care nu l-a putut depăși.

Ciprian Solomon, actor: „Dragostea pe care o avea față de soțul ei depășește granițele pământești. Draga l-a iubit cu tot, cu fiecare moment al vieții ei. Când a plecat de lângă noi domnul doctor, am simțit toții o cădere, nu putea să trăiască fără el (…) Sidonia Grozavu ne-a trimis un mesaj tuturor din trupă: „mi-a spus așa, referindu-se la noi:  „Să nu vă prind că mă bociți că vă bântui. Să nu vă prind cu prostiile cu a plecat să facă teatru cu îngeri. Am trăit o viață plină și frumoasă, am făcut ce am vrut, când am vrut. Vreau să mor când n-oi mai fi în stare să merg și n-oi mai avea mințile întregi. Nu vreau să mă chinui și nu vreau să chinui pe nimeni”.

Marea artistă Draga Olteanu a murit la vârsta de 87 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus la Cinematograful „Mon Amour” din Piatra Neamţ, unde toţi cei care vor dori pot veni să îşi ia rămas bun.

Actriţa Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică în Cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamţ, alături de soţul ei.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.