„Acoperiții din presă rămân acoperiți. Acoperiții din presă nu au nici legitimație de serviciu, nici livrete militare. Sunt acoperiți și asigură securitatea națională. Cu certitudine există și asigură securitatea națională”,  a declarat fostul vicepremier Gabriel Oprea, la „Legile Puterii”.

În 2012, în perioada în care Gabriel Oprea era ministru al Apărării, mai multe persoane au primit gradul de colonel. Lista cuprindea politicieni, jurnaliști, foști ministri, primari, președinti de consilii județene.

Gabriel Oprea spune acum că toate gradele în rezervă sunt onorifice.

„Pe cine avansează Armata? Pe cei care pot da imagine, prestigiu, onoare și respect Armatei Române. Acum, în această perioadă au fost avansați de către șeful de Stat Major și jurnaliști militari. Mai greșește și Statul Major General. Sunt unii care nu au dat onoare și respect Armatei române.  Așa a fost făcut Robert Turcescu, să știți că un jurnalist bun, a predat la Colegiul Național de Apărare. Propunerile de avansări le fac comisariatele militare județele, de sector, municipiul București, Statul major General, asociații militare”, a completat Gabriel Oprea.

Fostul ministru Corneliu Dobriţoiu a determinat în 2012 constituirea unei comisii pentru verificarea modului de acordare a gradelor. Controlul a stabilit că s-a încălcat legea și s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din  2011 şi 2012.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.