„O minciună mai gogonată mai rar mi-a fost dat să aud. Sunt obișnuit cu PSD că minte și când respiră dar nu aș fi crezut că pot fi capabili de asemenea demagogie. Dl Ciolacu și ceilalți pesediști care spun că demisionează au mai multe mandate, ei deja beneficiază. Dl. Ciolacu este la al doilea mandat. Să minți că dacă demisionezi înainte de finalizarea mandatului este de neacceptat, nu e adevărat. Se calculează pensia cu perioada din mandat petrecută. Dl. Ciolacu va avea indemnizația pentru acest mandat, o zi în minus. PSD a inventat pensiile speciale”, a declarat  premierul Ludovic Orban, la „Legile Puterii”.

Șeful Executivului spune că PSD, care are majoritate în Parlament, poate face urgent modificările.

„Soluția nu este aceasta. Dacă dl. Ciolacu vrea, să convoace Birourile Permanente și să adoptăm unul dintre proiectele de lege prin care să modificăm statutul deputaților și senatorilor, în sensul art. 49, ca să nu mai beneficieze niciun parlamentar. Altfel, e praf aruncat în ochii alegătorilor. Din păcate nu doar liderii PSD cochetează cu aceste măsuri demagogice. E lipsă totală de respect a PSD”, a mai spus premierul.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a intervenit la scurt timp în emisiunea „Legile Puterii” pentru a da replica premierului.

„Eu sunt la al doilea mandat. Acum 4 ani am făcut același gest, în ultima zi mi-am dat demisia, ca să nu beneficiez de pensie special. Așa am simțit eu că este corect. Acum, fac același gest, cu o zi îmi dau demisia. A spus o minciună mare, nu am un mandat întreg, dumneavoastră aveți două mandate dl Orban”, a intervenit Marcel Ciolacu.

Acesta a menționat că toate propunerile de tăiere a pensiilor speciale au fost respinse de CCR, pe motiv că reprezintă un drept câștigat, motiv pentru care PSD vine cu propunerea de impozitare progresivă.

Marcel Ciolacu și liderul deputaților PSD Alfred Simonis au anunat că demisionează în ultima zi din Parlament pentru a nu beneficia de privilegii. Și liderul USR, Dan Barna, a anunţat că toţi senatorii şi deputaţii USR vor demisiona, în cursul zilei de marţi, pentru a nu beneficia de pensii speciale.  

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.