Tribunalul Constanţa a respins miercuri cererea depusă de Arhiepiscopia Tomisului de anulare a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice pelerinajele religioase, considerând-o neîntemeiată. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Tribunalul Constanţa a anunţat, miercuri dimineaţă, că a respins această solicitare.

“Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii… Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”, a arătat Tribunalul Constanţa.

Arhiepiscopul Tomisului le-a cerut judecătorilor ca toți credincioșii, indiferent de localitatea de domiciliu, să poată participa pe 30 noiembrie la pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei. Înaltul ierarh considera că autoritățile încalcă niste drepturi fundamentale.

Citiți și IPS Teodosie, la procesul în care contestă interzicerea pelerinajelor

 

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.